Dzisiaj jest 20 maja 2022, 06:47



Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
 Błąd 930E 
Autor Wiadomość
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 wrz 2019, 09:36
Posty: 189
VIN: WDB2112221B016291
Mercedes: W211 320 CDI KOMBI
Lokalizacja: BYTOM
Dzień dobry wszystkim.

Dwa dni temu po wykonaniu krótkiego testu SD (Xentry PT w wersji ze wschodu) pojawił mi się błąd: "930E Synchronizacja pamięci usterek nie jest zagwarantowana" - co to? Podkreślę, że usterka jest Aktualna i zapisana w pamięci i nie mogę jej skasować.

_________________
Before you diagnose yourself with depression or low self-esteem,
first make sure you are not, in fact, surrounded by ASSHOLES


11 sty 2022, 09:41
Wyświetl profil
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03 lis 2017, 10:54
Posty: 484
VIN: WDB2110651A557476
Mercedes: E320 M112 722.618
Lokalizacja: Gdańsk
w którym module masz tą usterkę


11 sty 2022, 19:34
Wyświetl profil
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 04 lip 2014, 11:46
Posty: 2434
VIN: WDB2110721B......
Mercedes: w211 E50 AMG Japan
Lokalizacja: 061
Ona jest w diagnostyce systemowej, możesz to zignorować. Zgaśnie po którymś teście i kasowaniu błędów, nie walcz z tym. Zrób kawkę i nie stresuj się ;)
pozdro

_________________
Pokaż mi swoje auto, a powiem Ci kim jesteś.....

Mechanika - Elektronika - Online - MERCEDES - Poznań


11 sty 2022, 19:48
Wyświetl profil
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 wrz 2019, 09:36
Posty: 189
VIN: WDB2112221B016291
Mercedes: W211 320 CDI KOMBI
Lokalizacja: BYTOM
Dzięki za odpowiedź. Uspokoiłem się (choć nie wyluzowałem do końca). A masz może jakiś ślad skąd to pochodzi? Może dlatego, że używam XPT wraz z majfriendowym Tactrixem?

_________________
Before you diagnose yourself with depression or low self-esteem,
first make sure you are not, in fact, surrounded by ASSHOLES


13 sty 2022, 13:22
Wyświetl profil
Użytkownik

Rejestracja: 21 maja 2015, 10:20
Posty: 292
VIN: WDB2112821X123497
Mercedes: S211
Lokalizacja: Kraków
Ja mam ten błąd po diagnostyce SD. Było przed krótkim testem. Zostało i po krótkim teście.

_________________
S211 E320 4-matic '04 WDB2112821X123497
Obrazek


13 sty 2022, 21:05
Wyświetl profil
VIP
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 lip 2014, 14:53
Posty: 1229
VIN: WDB2112061A******
Mercedes: S211
Lokalizacja: Olsztyn
Tego bledu sie nie kasuje tak jak kasuje sie inne bledy - trzeba wejsc w ten blad i kliknac dalej - zapyta nas czy chcemy przebudowac pamiec - dajemy tak i blad znika. Z tego co pamietam na nowych xentry to nie dziala, potrzebna starsza wersja.

_________________
w211.pl -> w211.eu


14 sty 2022, 08:17
Wyświetl profil
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 04 lip 2014, 11:46
Posty: 2434
VIN: WDB2110721B......
Mercedes: w211 E50 AMG Japan
Lokalizacja: 061
Tak, w nowych nie działa. Tylko stare SD ;)

_________________
Pokaż mi swoje auto, a powiem Ci kim jesteś.....

Mechanika - Elektronika - Online - MERCEDES - Poznań


14 sty 2022, 09:11
Wyświetl profil
VIP
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 lip 2014, 14:53
Posty: 1229
VIN: WDB2112061A******
Mercedes: S211
Lokalizacja: Olsztyn
Co nie zmienia, ze ten blad i tak wroci za jakis czas :D Ale jest czysto przez jakis czas w krotkim tescie i jest banan :D

_________________
w211.pl -> w211.eu


14 sty 2022, 10:14
Wyświetl profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w temacie   [ Posty: 8 ] 

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Przejdź do:  
cron



Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software.