Dzisiaj jest 14 lis 2019, 01:24



Odpowiedz w temacie  [ Posty: 94 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna
 NTG1 kamera cofania, obraz live 
Autor Wiadomość
Mentor
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 maja 2015, 08:47
Posty: 1410
VIN: WDB2112221A986709
Mercedes: 6.6CDI V6@2006
Lokalizacja: Wrocław
Teraz jak na spokojnie na ten moduł wifi popatrzyłem to zgadzam się z opinią że to nie zadziała. Moduł nie wykrywa sygnału na złączu wideo tylko potrzebuje do tego osobnej linii sygnałowej.
No chyba że odbiornik sygnalizuje jakoś wykrycie działającego nadajnika, to wtedy chyba możnaby go tak przerobić żeby dalej sygnał do modułu w momencie włączenia nadajnika.
Pytanie tylko co z opóźnieniem.

_________________
Obrazek


06 cze 2019, 18:42
Wyświetl profil
Stały Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 mar 2018, 14:42
Posty: 972
VIN: WDB2112651A
Mercedes: S211 3.2 M112 Avantgarde
Lokalizacja: Łódź
Czyli te moduły do niczego u Nas się nie zdadzą... :(


06 cze 2019, 18:58
Wyświetl profil
Mentor
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 lip 2014, 21:33
Posty: 1069
VIN: WDB2153751A000000
Mercedes: W215 CL500 306hp/ W211 E220Cdi 150hp/ W219 CLS320Cdi 224hp
Lokalizacja: Radom
Trzeba by było zrobić tak: moduł podłączamy w klapie do światła pozycyjnego (z nadzieją, że nie wywali błędu obciążenia ->do weryfikacji) - wtedy co koledzy pisali jest cały czas komunikacja i nie ma zwłoki. Dalej, kamerkę podłączamy pod zasilanie wstecznego - wtedy świeci nam tylko przy włączonym wsteczny. Teraz sygnał do komando , do uruchomienia ciągniemy ale z tylnego sam'a sygnał załączenia wstecznego biegu. Jest to jedyny wg. mnie sposób na to aby nie trzeba było ciągnąć przewodów do klapy, czego tak bardzo się niektórzy boją.

_________________
MB Klucze Rybka - naprawa, kodowanie, obudowy
Star Diagnosis Radom
Zerowanie sterowników - Virgin
Radom t. 604597441


07 cze 2019, 08:15
Wyświetl profil
Stały Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 mar 2018, 14:42
Posty: 972
VIN: WDB2112651A
Mercedes: S211 3.2 M112 Avantgarde
Lokalizacja: Łódź
Ale i tak ciągniemy przewód do klapy przez gumową rurkę bo światło pozycyjne , z którego chcesz zasilić moduł mamy w błotniku , a nie w klapie...


07 cze 2019, 09:39
Wyświetl profil
Mentor
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 maja 2015, 08:47
Posty: 1410
VIN: WDB2112221A986709
Mercedes: 6.6CDI V6@2006
Lokalizacja: Wrocław
No to dajesz moduł do klapy i liczysz na to że synchronizacja będzie szybka.

_________________
Obrazek


07 cze 2019, 10:23
Wyświetl profil
Mentor
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 lip 2014, 21:33
Posty: 1069
VIN: WDB2153751A000000
Mercedes: W215 CL500 306hp/ W211 E220Cdi 150hp/ W219 CLS320Cdi 224hp
Lokalizacja: Radom
Yodas A faktycznie, pozycja w błotniku. To pod podświetlenie tablicy rejestracyjnej? A w wycieraczce nie ma plusa po zapłonie? Albo moduł do wstecznego i zobaczyć. Na razie za dużo dywagacji. Jak ktoś będzie miał już ten moduł to można kombinować.

_________________
MB Klucze Rybka - naprawa, kodowanie, obudowy
Star Diagnosis Radom
Zerowanie sterowników - Virgin
Radom t. 604597441


07 cze 2019, 12:15
Wyświetl profil
Nowy Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 23 cze 2015, 19:20
Posty: 41
VIN: WDB2112261A28****
Mercedes: E-klasa W211 320CDI
Lokalizacja: Tomaszów Lubelski
W klapie mamy stałe 12v podawane na podświetlenie tablicy rejestracyjnej. Ale mimo wszystko to polowiczne rozwiązanie problemu bo rozwiązuje to tylko problem synchronizacji a nadal nie ma rozwiązanego problemu z tym kiedy moduł od fioleowego będzie wiedział że walczyliśmy wsteczny i że akurat wtedy trzeba przełączyć wyświetlacz na widok z kamery.


07 cze 2019, 23:30
Wyświetl profil
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 gru 2014, 23:34
Posty: 93
VIN: WDB2112161A452643
Mercedes: W210 E55 AMG 2000r. Briliant Silver (Sprzedana)
W211 E270 CDI T-Modell
Lokalizacja: Jessheim - Norwegia
Właśnie zamontowałem kamerę cofania w kombi... Wcale nie ma dramatu z kabelkiem. Polecam użyć silikon spray i specjalnego pilota którego używają elektrycy do przeciągania kabli...
Ogólnie moduł jest dość spory i zajmuje prawie całe miejsce w ntg1...
Ja dodatkowo podciąłem w kilku miejscach i zabezpieczyłem taśmą izolacyjną żeby się taśmy od modułu nie przetarły...
Wszystko było super przez jakieś 20 - 30 minut od zmontowania wszystkiego do kupy...
Na drugi dzień obraz stał się czarno biały i jak mu odbije to łapie kolor na dwa włączenia w ciągu tygodnia...
A kolega który moduł mi sprzedał nie raczy odpisać na maila...
Szkoda, bo robię W211 niemal na codzień i mógłbym coś takiego proponować swoim klientom, ale w takiej sytuacji chyba byłby to strzał w kolano... :(

_________________
Przesiadłem się z E55 na oszczędnego diesla w Kombajnie ;)
Sam w to jeszcze nie wierze...


09 lip 2019, 23:55
Wyświetl profil
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 paź 2016, 17:59
Posty: 181
Lokalizacja: wlkp.
VIN: WDB2110261A386412
Mercedes: 3.2cdi R6
Lokalizacja: wlkp
Kolego nie tylko ty odsyłałeś bo ja też ;) coś się niby tam odlutowało w pudełku nie wnikałem w szczegóły...
Reklamacja uwzględniona na chwilę obecną wszystko śmiga..
Dzwoń lub pisz sms kolega oddzwoni..


10 lip 2019, 09:10
Wyświetl profil
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 gru 2014, 23:34
Posty: 93
VIN: WDB2112161A452643
Mercedes: W210 E55 AMG 2000r. Briliant Silver (Sprzedana)
W211 E270 CDI T-Modell
Lokalizacja: Jessheim - Norwegia
U mnie problemem jest lokalizacja...
Nie mieszkam w Polsce, a nawet nie w uni i wysyłka w dwie strony to koszt nowego modułu...
Nie mam też polskiego numeru telefonu. I wszystko ogarniane mailami.

_________________
Przesiadłem się z E55 na oszczędnego diesla w Kombajnie ;)
Sam w to jeszcze nie wierze...


10 lip 2019, 09:45
Wyświetl profil
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 paź 2016, 17:59
Posty: 181
Lokalizacja: wlkp.
VIN: WDB2110261A386412
Mercedes: 3.2cdi R6
Lokalizacja: wlkp
No to faktycznie jest problem ...


10 lip 2019, 09:52
Wyświetl profil
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 gru 2014, 23:34
Posty: 93
VIN: WDB2112161A452643
Mercedes: W210 E55 AMG 2000r. Briliant Silver (Sprzedana)
W211 E270 CDI T-Modell
Lokalizacja: Jessheim - Norwegia
No i moduł dokonał żywota. A Pan sprzedawca elektronik był tak łaskaw napisać w mailu ze pewnie podczas przesyłki coś padło... :(
Zapytałem więc - co dalej?
Cisza już ponad tydzień.
Ale jak chodziło o przelew to odpisywał w 2 minuty...

Jak na razie - Nie polecam...
A mielam nadzieję raz na jakiś czas dać mu zarobić, bo trochę się u mnie MB przewija...

_________________
Przesiadłem się z E55 na oszczędnego diesla w Kombajnie ;)
Sam w to jeszcze nie wierze...


29 sie 2019, 09:12
Wyświetl profil
Użytkownik

Rejestracja: 18 paź 2014, 23:05
Posty: 242
VIN: WDB2112221AXXXXXX
Mercedes: W211 320CDI V6
Lokalizacja: Trójmiasto
Panowie podsumowując - aby podłączyć kamerę cofania do auta z NTG1 (ale fabrycznie bez tunera tv)
musimy kupić-
1. Moduł - interfejs DVD

https://www.car-tronic.pl/interfejs-wid ... 6TqCv-cGys

2. Kamera cofania - dowolna? Polecicie jakąś dobrą?
Ten sam sprzedawca ma taką-

https://www.car-tronic.pl/kamera-cofani ... ntem-p9192

Czy to wystarczy aby zamontować kamerę cofania w aucie z NTG1? :D


11 wrz 2019, 16:32
Wyświetl profil
Stały Użytkownik

Rejestracja: 16 lis 2015, 23:28
Posty: 604
VIN: WDB2110221B058223
Mercedes: E320 CDI 2006 + 2xBMW :D
Lokalizacja: Szczecin
Robiąc to na interfejsie jaki pokazałeś będziesz miał dokładnie takie samo rozwiązanie jak w przypadku montażu pod oryginalny tuner TV - podgląd z kamery cofania będzie wymagał wciśnięcia guziczka na Commandzie ;)

_________________
Obrazek
Przecław k/Szczecina

http://www.mbparts.pl

tel: +48 783 536 285


12 wrz 2019, 10:34
Wyświetl profil
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 gru 2014, 23:34
Posty: 93
VIN: WDB2112161A452643
Mercedes: W210 E55 AMG 2000r. Briliant Silver (Sprzedana)
W211 E270 CDI T-Modell
Lokalizacja: Jessheim - Norwegia
Ja, po tym jak mnie kolega Fioleowy olał, oddaje mój moduł od niego do jednego elektronika od takich spraw, aczkolwiek kolega chciał sobie na ten moduł zrobić monopol i dreemelem zeszlifował oznaczenia elementów.
Szkoda, bo skoro sam nie ma jaj żeby wziąć na klatę ciężar wadliwego produktu (bo chyba tak możemy to nazwać), to mógłby chociaż umożliwić innym naprawę tego co sam zepsuł.
A teraz to będzie szukanie i kombinacja...
Zresztą już po tym jak gość który będzie w to zaglądał dostał zdjęcia bebechów tegoż tworu, stwierdził że jego 13 letni siostrzeniec lepiej lutuje...

Także oficjalnie NIE POLECAM zakupów u tego alledrogowicza ;)

Mimo zrozumienia dla wysokiego ciśnienia, prosze o hamowanie emocji wyrażanych literkami.
HTC


-- 12 wrz 2019, 21:05 --

HTC pisze:
Mimo zrozumienia dla wysokiego ciśnienia, prosze o hamowanie emocji wyrażanych literkami.
HTC

Fajnie że czuwasz, ale to słowo było jak najbardziej na miejscu...
W dodatku było lajtowe, nie skierowane do kogokolwiek personalnie, pokusiłbym się nawet o stwierdzenie, że "zepsuł" jest tu nie na miejscu... ;) bo jakieś 15 minut działało...

Ale kumam... Zasady i tak dalej ;)

_________________
Przesiadłem się z E55 na oszczędnego diesla w Kombajnie ;)
Sam w to jeszcze nie wierze...


12 wrz 2019, 22:05
Wyświetl profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w temacie   [ Posty: 94 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Przejdź do:  
cron



Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software.