Dzisiaj jest 14 gru 2019, 09:23



Odpowiedz w temacie  [ Posty: 77 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
 Radio na Android, wiedza w pigułce 
Autor Wiadomość
Użytkownik

Rejestracja: 21 mar 2018, 16:14
Posty: 86
VIN: WDD2193761A......
Mercedes: CLS 55 AMG
Lokalizacja: Okolice Świebodzina
A nie przypadkiem poprzez NTG? AGW komunikuje przez światłowód, kierownica przez can. Poprawcie mnie jeśli się mylę. Wskazywałoby ,ze w wiązce do NTG powinien być can. Fakt ,że amerykańce na MBworld też podpinali się do can pod nogami pasażera, czy to jest jedyna opcja , nie wiem.


26 lip 2019, 11:02
Wyświetl profil
Użytkownik

Rejestracja: 23 lut 2015, 20:12
Posty: 119
VIN: WDB2110061A04....
Mercedes: w211
Lokalizacja: wrocław
Ja niestety nie mam mostu, do tyłu ciągłem wiązkę.


26 lip 2019, 11:51
Wyświetl profil
Stały Użytkownik

Rejestracja: 16 lis 2015, 23:28
Posty: 642
VIN: WDB2110221B058223
Mercedes: E320 CDI 2006 + 2xBMW :D
Lokalizacja: Szczecin
Kurde. Niemożliwe. Przemyślałem to trochę:

Aktualnie u mnie: wiazka 5 metrow od chinczyka idzie do bagaja. Tam jest do niej podlaczony modul CAN pod multifunkcje, a następnie spieta jest z duza i mala wtyczka od AGW... gdzies ten modul CAN musi te wiadomości wysylac w siec ;)

Z pamieci przywoluje wtyczke od AGW to jest ona podobna do tej w HU - Dwie zyly swiatla, plus, minus i rozowy <usunąłem bullshit> wake-up zamknięte w jednej obudowie... Czyli gdyby zastosowac zamiast wiazki 5m tanszy adapter MOST, ten bez CAN to AGW nadal powinno zostać w sieci...

_________________
Obrazek
Przecław k/Szczecina

http://www.mbparts.pl

tel: +48 783 536 285


Ostatnio zmieniony 13 sie 2019, 10:11 przez emcek, łącznie zmieniany 1 raz



26 lip 2019, 11:52
Wyświetl profil
Mentor
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 lip 2014, 21:33
Posty: 1091
VIN: WDB2153751A000000
Mercedes: W215 CL500 306hp/ W211 E220Cdi 150hp/ W219 CLS320Cdi 224hp
Lokalizacja: Radom
Ten różowy to nie van, tylko wake-up.

_________________
MB Klucze Rybka - naprawa, kodowanie, obudowy
Star Diagnosis Radom
Zerowanie sterowników - Virgin
Radom t. 604597441


27 lip 2019, 09:53
Wyświetl profil
Stały Użytkownik

Rejestracja: 16 lis 2015, 23:28
Posty: 642
VIN: WDB2110221B058223
Mercedes: E320 CDI 2006 + 2xBMW :D
Lokalizacja: Szczecin
Co nie zmienia faktu, że moduł CAN pod kierownicę jest wpiety w wiązkę 5m ktora nie ma żadnego polaczenia z MOST a wylacznie wpiete wtyczki od AGW, wiec gdzies tam CAN musi byc :)

_________________
Obrazek
Przecław k/Szczecina

http://www.mbparts.pl

tel: +48 783 536 285


27 lip 2019, 13:22
Wyświetl profil
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 23 sie 2016, 13:20
Posty: 296
VIN: WDB211222XXXXXXXX
Mercedes: S211 320CDI 260/600
Lokalizacja: Łódź
Macie jakieś rozwiązanie dla odbioru samego radia? W miastach jest spoko ale na A2 od Łodzi do Warszawy np to jest dla mnie dramat. Szumy, trzaski, ciągłe szukanie fali... :(

_________________
Moje :D - S211 3.0 V6


22 wrz 2019, 21:25
Wyświetl profil
Stały Użytkownik

Rejestracja: 16 lis 2015, 23:28
Posty: 642
VIN: WDB2110221B058223
Mercedes: E320 CDI 2006 + 2xBMW :D
Lokalizacja: Szczecin
Moj pomysl jest taki zeby pominac wzmacniacz antenowy, bo STRZELAM ze nie działa, tak samo jak schowek elektryczny przez brak wysterowania z AGW i dziala bardziej jako dławik niz wsparcie. Tylko potrzebny by byl odpowiedni konektorek, bo wejscie/wyjscie z wzmaka ma taką samą wtyczkę przecież.

Na razie są to moje teoretyczne przemyślenia nie poparte jeszcze żadnymi badaniami ;)

Druga opcja to dolozenie wzmacniacza FM z ali za pare złotych

_________________
Obrazek
Przecław k/Szczecina

http://www.mbparts.pl

tel: +48 783 536 285


22 wrz 2019, 21:51
Wyświetl profil
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 04 lip 2014, 11:46
Posty: 2030
VIN: WDB2110721B......
Mercedes: w211 E50 Japan
Lokalizacja: 061
Ja korzystam z anteny fabrycznej już w drugim radiu i nie widzę problemów nawet na wielkich zadupiach ;) trasa A2 na wawe, raz po raz sekundowa przerwa na poszukanie nowego sygnału w tle.
Będę za tydzień montował następnego andka i sprawdze to. Na pewno nie powinno się dublować wzmacniaczy antenowych, podłączyłem bezpośrednio do agw.
Próbowałem osobną, niezależną antenę na szybę, markowy blaupunkt i lipa, gorzej niż na fabrycznej.
pozdro

P.S. Emcek - Schowek działa bez problemu ;)

_________________
Pokaż mi swoje auto, a powiem Ci kim jesteś.....

Mechanika - Elektronika - MERCEDES - Poznań


23 wrz 2019, 08:18
Wyświetl profil
Stały Użytkownik

Rejestracja: 16 lis 2015, 23:28
Posty: 642
VIN: WDB2110221B058223
Mercedes: E320 CDI 2006 + 2xBMW :D
Lokalizacja: Szczecin
Maciej, ale ty wkładasz na adapterach MOST z CAN, to ciężko porównywać

_________________
Obrazek
Przecław k/Szczecina

http://www.mbparts.pl

tel: +48 783 536 285


23 wrz 2019, 08:20
Wyświetl profil
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 04 lip 2014, 11:46
Posty: 2030
VIN: WDB2110721B......
Mercedes: w211 E50 Japan
Lokalizacja: 061
Tak, adapter most ma swój can wpięty w auto i radio też ma swój can wpięty w auto.

_________________
Pokaż mi swoje auto, a powiem Ci kim jesteś.....

Mechanika - Elektronika - MERCEDES - Poznań


23 wrz 2019, 08:27
Wyświetl profil
Stały Użytkownik

Rejestracja: 16 lis 2015, 23:28
Posty: 642
VIN: WDB2110221B058223
Mercedes: E320 CDI 2006 + 2xBMW :D
Lokalizacja: Szczecin
Ja niestety mam wiązkę 5m, no i są też adaptery MOST bez CAN jak już to kiedyś na forum ustaliliśmy... I tu jest chyba pies pogrzebany

_________________
Obrazek
Przecław k/Szczecina

http://www.mbparts.pl

tel: +48 783 536 285


23 wrz 2019, 08:34
Wyświetl profil
Użytkownik

Rejestracja: 26 paź 2015, 11:27
Posty: 59
VIN: WDD219
Mercedes: CLS500
Lokalizacja: Lublin
Może być problem z fabryczną anteną... Ja tak mam. Na NTG1 mi gubiło fale a na Androidzie to już w ogóle porażka. Potrafi nawet w mieście nie łapać sygnału. Ja korzystam z radia internetowego w takim przypadku.


23 wrz 2019, 13:15
Wyświetl profil
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 04 lip 2014, 11:46
Posty: 2030
VIN: WDB2110721B......
Mercedes: w211 E50 Japan
Lokalizacja: 061
Tz że antena fabryczna jest coś nie teges, na NTG1 powinna działać bez problemów.
pozdro

_________________
Pokaż mi swoje auto, a powiem Ci kim jesteś.....

Mechanika - Elektronika - MERCEDES - Poznań


23 wrz 2019, 21:56
Wyświetl profil
Użytkownik

Rejestracja: 23 lut 2015, 20:12
Posty: 119
VIN: WDB2110061A04....
Mercedes: w211
Lokalizacja: wrocław
Po wymianie na antka trzeba podłączyć zasilanie do anteny, był gdzieś tu opis jak to zrobić (gdzie podłączyć zasilanie)


24 wrz 2019, 17:04
Wyświetl profil
Użytkownik

Rejestracja: 21 mar 2018, 16:14
Posty: 86
VIN: WDD2193761A......
Mercedes: CLS 55 AMG
Lokalizacja: Okolice Świebodzina
Patrzac na nowe oferty androidów, to raczej wszystkie problemy są rozwiązane, tak mi się wydaje. To o czym wspominasz okra wynika ze schematów na chociażby alliexpress. Wersja 9,0 ,ta którą widziałem ma też moduł can do złożenia w zestaw, o którym wspominał Matka. W zimie rozgrzebie pociskacza i chyba zafunduje mu Antka z rejestratorem, zamiast tego dziwnego Panasonica.


Ostatnio zmieniony 03 paź 2019, 18:59 przez elspasoo, łącznie zmieniany 1 raz



03 paź 2019, 14:42
Wyświetl profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w temacie   [ Posty: 77 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Przejdź do:  



Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software.