Dzisiaj jest 07 lip 2020, 04:04



Odpowiedz w temacie  [ Posty: 89 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6
 Radio na Android, wiedza w pigułce 
Autor Wiadomość
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 23 sie 2016, 13:20
Posty: 327
VIN: WDB2112221B0
Mercedes: S211 320CDI 260/600 BBK 350/320
Lokalizacja: Łódź
Jakby ktoś potrzebował lub chciał aktualkę na androida 9 z androida 8 na PX5 to dajcie znać. Wstawię tutaj link do paczki (na mega(.)nz) z 25 listopada. Wszystkie pliki zebrałem z neta więc to nic odkrywczego. Muszą też najwyżsi się zgodzić :P

_________________
Moje :D - S211 3.0 V6


11 gru 2019, 15:24
Wyświetl profil
VIP
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 sty 2015, 01:13
Posty: 3883
VIN: WDB2112221A******
Mercedes: S211 320CDI
Lokalizacja: HOLLYŁÓDŹ
Raczej rozdaj linki na PW.
A potem niech się chętni dalej dzielą.

_________________
Suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie. (Aksjomat Cole'a)


11 gru 2019, 17:55
Wyświetl profil
Użytkownik

Rejestracja: 23 lut 2015, 20:12
Posty: 151
VIN: WDB2110061A506416
Mercedes: w211
Lokalizacja: wrocław
"U3 Mini samochodowa kamera hd ADAS USB" montował już ktoś taką kamerę i może powiedzieć jak działa?
Już mam taką kamerę, dzisiaj będę ją montował i sprawdzę jak działa :)
I już zamontowałem, zainstalowałem oprogramowanie, skalibrowałem i teraz mam w aucie jeden bajer więcej. Działa to całkiem nieźle jak za tą cenę 72,11 zł.


Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.


22 gru 2019, 20:09
Wyświetl profil
Użytkownik

Rejestracja: 26 paź 2015, 11:27
Posty: 62
VIN: WDD219
Mercedes: CLS500
Lokalizacja: Lublin
Posiada ktoś wiedzę jak w stacji Android zmienić sygnał połączenia telefonicznego ewentualnie jak wyregulować jego głośność???


27 mar 2020, 14:12
Wyświetl profil
Stały Użytkownik

Rejestracja: 16 lis 2015, 23:28
Posty: 956
VIN: WDB2110221B058223
Mercedes: E320 CDI 2006 + 2xBMW :D
Lokalizacja: Szczecin
Podczas dzwonienia sciszasz lub podglasniasz. Ale niestety jest to ta sama glosnosc co glosnosc rozmowy

_________________
Obrazek
Przecław k/Szczecina

http://www.mbparts.pl

tel: +48 783 536 285


27 mar 2020, 14:40
Wyświetl profil
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 paź 2019, 16:29
Posty: 81
VIN: WDB2110771B230391
Mercedes: 2008 E63
Lokalizacja: Abu Dhabi
coś dla posiadaczy radia androidowego - całe to android experience w samochodzie jest trochę o kant d...y potłuc, zwłaszcza jak mieliście już okazję pobawić się "android auto" (aplikacją android auto, a nie radiem z androidem na pokładzie) - funkcja, która przechwytuje natywnie aplikację działającą po stronie telefonu i wrzuca ją w odpowiedni sposób na ekran... Do każdego radia z androidem chinole sprzedają dodatkowego dongla za $50, co by tą funkcję uaktywnić... Ten dongle ma w sobie wbudowany emulator, który aktywuję aplikację android auto w telefonie i odpala odpowiednią funkcję po stronie radia.

Jest gościu, który napisał emulator software'owy! Jest apka, która to robi, czyli można sobie odpalić android auto na radiu z androidem bez konieczności kupowania kawałka kabla za $50! Apka nazywa się Headunit Reloaded kosztuje $5, jest też wersja trial, co by sobie przetestować kompatybilność.

I to działa! Wszystkie wady atoto znikają, przykrytę piękną powłoką Android Auto z na bieżąco aktualizowanym interfejsem! Po drobnej czkawce przy instalacji zaczyna to działać piękniusio! W końcu mam takie radio, jakie chciałem!

Kilka fotek:

Obrazek

Android auto działa natywnie tak, jakby działało w odtwarzaczu Pioneera czy Sony wspierającym tą technologię a nie przy użyciu żadnych screen castów, easy connectów czy innych szajstw...

Obrazek

Odpala się to automatycznie, ale dla bajeru dodałem sobie ikonę do launchera (Launcher na zdjęciu to Agma)

Obrazek

Tryb muzyki tylko. Muzyka idzie po kablu jak w normalnym android auto, nie trzeba mieć sparowanego BT.


27 kwie 2020, 17:10
Wyświetl profil
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 04 lip 2014, 11:46
Posty: 2172
VIN: WDB2110721B......
Mercedes: w211 E50 AMG Japan
Lokalizacja: 061
Każdy lubi coś innego, dla mnie w aucie telefon służy do rozmów, a radio w aucie do multimediów.
Mam tu wszystko online, oglądam i słucham co chce ;)
pozdro

_________________
Pokaż mi swoje auto, a powiem Ci kim jesteś.....

Mechanika - Elektronika - MERCEDES - Poznań


27 kwie 2020, 20:34
Wyświetl profil
Nowy Użytkownik

Rejestracja: 21 paź 2016, 09:35
Posty: 40
VIN: WDB211
Mercedes: E320 CDI
Lokalizacja: Oleśnica
[Panowie, ponownie zastanawiam się nad androidem w aucie, ale u mnie problemem jest podłączenie radia, mianowicie do radia wchodzi tylko jedna wtyczka ze światłowodem i zasilaniem - wsio! Da radę to jakoś po ludzku podłączyć? Tylko kabel? Tylko emulator?


22 cze 2020, 19:58
Wyświetl profil
Stały Użytkownik

Rejestracja: 16 lis 2015, 23:28
Posty: 956
VIN: WDB2110221B058223
Mercedes: E320 CDI 2006 + 2xBMW :D
Lokalizacja: Szczecin
Nie chcę być niemiły, ale wszystko jest w pierwszym poście?

_________________
Obrazek
Przecław k/Szczecina

http://www.mbparts.pl

tel: +48 783 536 285


22 cze 2020, 20:13
Wyświetl profil
VIP
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 sty 2015, 01:13
Posty: 3883
VIN: WDB2112221A******
Mercedes: S211 320CDI
Lokalizacja: HOLLYŁÓDŹ
Ja też będę bardziej miły niż nie i wspomnę tylko (wyjątkowo), że ten dział nie jest od zadawania pytań.
Kto nie wierzy - niech przeczyta opis pod jego nazwą.

_________________
Suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie. (Aksjomat Cole'a)


22 cze 2020, 20:26
Wyświetl profil
Nowy Użytkownik

Rejestracja: 21 paź 2016, 09:35
Posty: 40
VIN: WDB211
Mercedes: E320 CDI
Lokalizacja: Oleśnica
Czytałem pierwszy post, niestety nie wszystkie użyte tam skróty są dla mnie zrozumiałe, stąd pytanie, które jest w temacie. Nie pytam w końcu o olej do dizla... Wiem też, że są dwa typy pętli we wtyczce, jedna taka, jaką ja mam, inna wtyczka bardziej rozbudowana. Nie rozumiem za bardzo problemu, ktoś coś robi, pisze poradnik, jeżeli dla kogoś coś jest nie zrozumiałe to się pyta. Od tego chyba jest to forum? A jeżeli nie można komentować i pytać to zablokujcie temat na poziomie pierwszego posta...


23 cze 2020, 11:43
Wyświetl profil
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 paź 2019, 16:29
Posty: 81
VIN: WDB2110771B230391
Mercedes: 2008 E63
Lokalizacja: Abu Dhabi
metyoo pisze:
Czytałem pierwszy post, niestety nie wszystkie użyte tam skróty są dla mnie zrozumiałe, stąd pytanie, które jest w temacie. Nie pytam w końcu o olej do dizla... Wiem też, że są dwa typy pętli we wtyczce, jedna taka, jaką ja mam, inna wtyczka bardziej rozbudowana. Nie rozumiem za bardzo problemu, ktoś coś robi, pisze poradnik, jeżeli dla kogoś coś jest nie zrozumiałe to się pyta. Od tego chyba jest to forum? A jeżeli nie można komentować i pytać to zablokujcie temat na poziomie pierwszego posta...


zrób fotkę tej rozbudowanej wtyczki. Część, w której jest światłowód jest komponentem tej wtyczki - da się go "wyłuskać" z głównej wtyczki i podłączyć do MOSTu (MOSTa?).


24 cze 2020, 08:57
Wyświetl profil
Stały Użytkownik

Rejestracja: 16 lis 2015, 23:28
Posty: 956
VIN: WDB2110221B058223
Mercedes: E320 CDI 2006 + 2xBMW :D
Lokalizacja: Szczecin
Rozbudowana wtyczka = audio 20 CD. te auta nie maja AGW, swiatlo jest tylko do zmieniarki. Wyciagasz radio, wkładasz androida i już, nic nie trzeba dokupować. Ale oczywiście Maciek mógł się napracować, napisać potężnego, szczegółowego posta, ale trafił się leniuszek, który woli odpowiedź indywidualną, na tacy.

_________________
Obrazek
Przecław k/Szczecina

http://www.mbparts.pl

tel: +48 783 536 285


24 cze 2020, 09:15
Wyświetl profil
Nowy Użytkownik

Rejestracja: 21 paź 2016, 09:35
Posty: 40
VIN: WDB211
Mercedes: E320 CDI
Lokalizacja: Oleśnica
emcek pisze:
Rozbudowana wtyczka = audio 20 CD. te auta nie maja AGW, swiatlo jest tylko do zmieniarki. Wyciagasz radio, wkładasz androida i już, nic nie trzeba dokupować. Ale oczywiście Maciek mógł się napracować, napisać potężnego, szczegółowego posta, ale trafił się leniuszek, który woli odpowiedź indywidualną, na tacy.

nie chcesz nie pomagaj, bo widzę, że masz problem! nie jestem leniwy, najpierw szukam, czytam, na samym końcu pytam, jeżeli czegoś nie rozumiem. Nie bebeszę na co dzień mercedesów, żeby znać ich każdą śrubkę! Teraz już wiem, o co chodzi i dziękuję! Wystarczyło napisać na samym początku, a nie pisać bezproduktywnych postów...

marecek pisze:
zrób fotkę tej rozbudowanej wtyczki. Część, w której jest światłowód jest komponentem tej wtyczki - da się go "wyłuskać" z głównej wtyczki i podłączyć do MOSTu (MOSTa?).

Pisałem wcześniej, że mam samą pętlę i zasilanie, nic więcej. Wszystko już jasne.


24 cze 2020, 13:44
Wyświetl profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w temacie   [ Posty: 89 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Przejdź do:  



Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software.