Dzisiaj jest 20 maja 2022, 05:28



Odpowiedz w temacie  [ Posty: 116 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
 Radio na Android, wiedza w pigułce 
Autor Wiadomość
VIP
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 sty 2015, 01:13
Posty: 4363
VIN: WDB2112221A******
Mercedes: S211 320CDI
Lokalizacja: HOLLYŁÓDŹ
To tym bardziej nie widzę sensu zmiany w ogóle.

Radio gra b.d, Navi masz zewnętrzną, z tel. nie korzystasz.
Zmieniać tylko dla gniazda USB/SD?

Ja bym dołożył zmieniarkę MP3 i tyle. 6 płyt dopchanych MP3 320kbps.
Jakość w zasadzie nie do odróżnienia od ori a i ilość taka, że nie przesłuchasz.

Cały czas jest jeszcze opcja gniazda AV, którego ja akurat nie wykorzystuje
i nie wypowiem się co można pod nie podłączyć. Pewnie IPoda jakiegoś czy inne MPxPlayer.

Pomijam fakt, że nasze (Twoje i moje) wpisy w ogóle nie wpisują się w temat.

_________________
Suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie. (Aksjomat Cole'a)


28 mar 2021, 16:36
Wyświetl profil
Użytkownik

Rejestracja: 27 gru 2020, 21:12
Posty: 233
VIN: WDB2110421A963699
Mercedes: W211 E200 2006 Elegance
Lokalizacja: Dąbrowa Tarnowska
... i na tym zakończmy ten OT :)
V.


28 mar 2021, 16:50
Wyświetl profil
Użytkownik

Rejestracja: 14 sie 2017, 09:42
Posty: 67
VIN: WDB2110161A028106
Mercedes: E270 CDI
Lokalizacja: Solina
Miał ktoś taki problem z androidem 10? Radio gra normalnie i cd. Natomiast bt/usb/Youtube i inne aplikacje brak dzwieku... w ustawieniach nic nie znalazłem... https://youtu.be/3ysw5upqeEk


20 maja 2021, 13:21
Wyświetl profil
Nowy Użytkownik

Rejestracja: 24 sty 2021, 23:48
Posty: 16
VIN: WDB2112261A571124
Mercedes: 320CDI R6
Lokalizacja: Stargard
Wejdź w ustawienia ukryte i zobacz jaki preamp masz ustawiony, nie pamiętam dokładnie opcji ale jest poziom wysterowania źródła, jak będzie 0 to raczej nie będzie grało.


05 cze 2021, 16:32
Wyświetl profil
Użytkownik

Rejestracja: 14 sie 2017, 09:42
Posty: 67
VIN: WDB2110161A028106
Mercedes: E270 CDI
Lokalizacja: Solina
Już dawno sprawdzone, kod serwisowy to 126 do ukrytego menu jak by ktoś chciał. Niestety bez zmian. Choć raz udało mi się że przez kilka sekund grała muzyka z USB ale z strasznymi trzaskami i coraz ciszej aż zamilkła. Nigdy to już się nie powtórzyło. Myślę że usterka jest gdzieś w torze audio. Sprzedawca z chin ma mi wysłać jakieś układy scalone zobaczymy co z tego dalej będzie


06 cze 2021, 16:10
Wyświetl profil
Nowy Użytkownik

Rejestracja: 24 sty 2021, 23:48
Posty: 16
VIN: WDB2112261A571124
Mercedes: 320CDI R6
Lokalizacja: Stargard
No niestety z tymi radiami tak jest, moje już drugi raz ma wymienioną płytę główną. Niestety masowy produkt, ale dałoby radę naprawiać tylko sprzedawcy wolą wymienić to co najłatwiej i najszybciej.

-- 06 lis 2021, 10:16 --

Czy ktoś z androidem na pokładzie ma podłączony oryginalny mikrofon mieszczący się w lusterku wewnętrznym?
Niestety ten mikrofon co mam ściąga taki syf że nie da się dobrze rozmawiać jak pada deszcz lub jedzie się po wybojach.
A może ktoś wie które z przewodów odpowiadają za mikrofony w lusterku? Mam nadzieję lepszej jakości.


06 lis 2021, 10:16
Wyświetl profil
Nowy Użytkownik

Rejestracja: 04 lip 2020, 08:50
Posty: 15
VIN: WDB2110701A869962
Mercedes: W211
Lokalizacja: Gdynia
Witam,
zamontowałem do mojego samochodu radio Junsun V3 Pro.
Mam dziwny problem ze sterowaniem z kierownicy. W większości przypadków radio widzi dwukrotne przyciśnięcie przycisku na kierownicy, np. wcisnę głośność raz do góry a na radiu głośność 2 razy do góry. Czasami się trafi że radio zareaguje prawidłowo ale 90 procent to właśnie podwójna reakcja na przyciski. Drugi problem jest taki że na dwa przyciski po lewej stronie kierownicy radio reaguje zawsze - miałem wcześniej inne radio na androidzie i działało to w ten sposób że 2 przyciski po lewej stronie działały tylko wtedy gdy w menu na zegarach miałem wybraną opcję AUDIO. Teraz coś przełączam na zegarach a radio cały czas przełącza stacje radiowe lub utwory w Spotify itd.
Samochód jest z Japonii.
Czy mogę coś z tym fantem zrobić?

_________________
W211 E500


09 gru 2021, 20:38
Wyświetl profil
Mentor

Rejestracja: 16 lis 2015, 23:28
Posty: 1376
VIN: WDB2110221B058223
Mercedes: E320 CDI 2006 + 2xBMW :D
Lokalizacja: Szczecin
Jeżeli chodzi o drugi problem to mam ten sam przypadek, tylko u mnie to występuje dopiero jak wejdę na ekran z multimediami i przełączę utwór. Dopóki tego nie zrobię to jest ok ;)

Niestety winny jest moduł CAN który dostałeś z radiem, ta czerwona puszka. Zacząłem kiedyś szukać rozwiązania, ale ponieważ i tak głównie leci u mnie YT i przerzucanie z kierownicy nie ma sensu to wyłączyłem sobie opcję radia w liczniku i tyle :) być może update firmware canboxa by pomógł.


09 gru 2021, 21:38
Wyświetl profil
Nowy Użytkownik

Rejestracja: 04 lip 2020, 08:50
Posty: 15
VIN: WDB2110701A869962
Mercedes: W211
Lokalizacja: Gdynia
U mnie jak tylko dotknę tych przycisków na kierownicy to od razu reaguje radio. Nawet jak ich ręcznie nie przypisze w radiu do tej funkcji to i tak reagują (strzałka w górę to utwór do przodu a strzałka w dół to utwór do tyłu). Można użyć innego modułu żeby zczytywał dane z przycisków kierownicy i wysyłał je do radia?

-- 09 gru 2021, 22:08 --

U mnie jak tylko dotknę tych przycisków na kierownicy to od razu reaguje radio. Nawet jak ich ręcznie nie przypisze w radiu do tej funkcji to i tak reagują (strzałka w górę to utwór do przodu a strzałka w dół to utwór do tyłu). Można użyć innego modułu żeby zczytywał dane z przycisków kierownicy i wysyłał je do radia?

_________________
W211 E500


09 gru 2021, 22:08
Wyświetl profil
Mentor

Rejestracja: 16 lis 2015, 23:28
Posty: 1376
VIN: WDB2110221B058223
Mercedes: E320 CDI 2006 + 2xBMW :D
Lokalizacja: Szczecin
Trudno mi powiedzieć czy jest on "skrojony" pod radio czy uniwersalny. Mam zmodyfikowany ROM i w dodatkowych opcjach wiele wersji tego modułu do wyboru, więc śmiem podejrzewać, że czymś się mogą między sobą różnić ;) Aczkolwiek ich budowa i zasada działania pozostaje zawsze taka sama...


09 gru 2021, 22:14
Wyświetl profil
Nowy Użytkownik

Rejestracja: 08 lut 2022, 15:05
Posty: 24
VIN: WDB2110261A233434
Mercedes: W211
Lokalizacja: Krakow
Czy ktos z was mial do czynienia z ta firma z Krakowa: https://allegro.pl/oferta/radio-nawigac ... 8264961802 Czy warto im zlecic montaz?


03 mar 2022, 12:30
Wyświetl profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w temacie   [ Posty: 116 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Przejdź do:  
cron



Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software.