Dzisiaj jest 07 lip 2020, 03:47



Odpowiedz w temacie  [ Posty: 153 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna
 Xentry bez multipleksera 
Autor Wiadomość
Stały Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03 lis 2017, 21:10
Posty: 760
VIN: WDB2100531A274983
Mercedes: W210 E280 1996 R
Lokalizacja: Brzeg
Nie wiem co z moim postem się stało, czy zapomniałem kliknąć wyślij czy co?
Mozesz postawić na VirtualBox, nawet na Linuxie. Tylko trzeba mieć dobry procek i z 12 GB RAM, żeby to sensownie działało.
Testowałem na wersji 12/2019.


27 cze 2020, 11:50
Wyświetl profil
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 sie 2015, 13:53
Posty: 174
VIN: WDB211076
Mercedes: W211 E55AMG
Lokalizacja: Mazowieckie
No więc temat ogarniety - rzeczywiscie nie ma w tym nic skomplikowanego poza systemem operacyjnym i zapewne modelem laptopa, bo jak widac nie każdy podchodzi - mi na win10 na 2 lapkach nie działoło xentry - na jednym instalka nie ruszała, na drugim kod nie wchodził (tylko DAS działał).

Zainstalowałem na wirtualce (virtualbox) "windowsa 7 -64b" i wszystko poszło bez żadnego problemu. XENTRY działa jak nalezy :D kod pasował pod DAS i pod XENTRY Diagnostic czyli wszystko zgodnie z ruską instrukcją


No ale żeby nie było tak fajnie to teraz przechodzimy do zagwostek już działającego XENTRY:

1. Czy wam działa temat zapłonu?
No niby w xentry pojawia się małe okno IGNITION (15) i check box ale jak wyłączam/włączam stacyjke to xentry tego nie widzi.

2. Czy komuś działa kodowanie SCN - bo mi niestety nie - chce się łączyc z centralą i dupa blada.


27 cze 2020, 12:45
Wyświetl profil
Stały Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03 lis 2017, 21:10
Posty: 760
VIN: WDB2100531A274983
Mercedes: W210 E280 1996 R
Lokalizacja: Brzeg
Chyba ignition trzeba zaznaczać recznie, miałem ostatnio w204 na warsztacie i wiem że na poczatku zaznaczalem Ignition w Xentry.
Tylko nie pamiętam, czy przy kasowaniu błędów wystarczyło stacyjke wyłączyć, czy trzeba było dodatkowo klikać w xentry.
Mi też kodowanie nie działa, mam zainstalowane różne łatki i chyba coś źle robię, bo miało być W204 w DAS, a nie ma.
Ale co do kodowania SCN to mam jakieś pliki, gdzie się wybiera jak ma się odbywać kodowanie, online czy offline, jednak nie korzystam z tego, bo nie mam takiej potrzeby.


27 cze 2020, 13:22
Wyświetl profil
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 sie 2015, 13:53
Posty: 174
VIN: WDB211076
Mercedes: W211 E55AMG
Lokalizacja: Mazowieckie
Napisz cos wiecej o tych plikach kodowania scn online i offline.
Gdzie one sa i jak je zmodyfikowac?


27 cze 2020, 14:11
Wyświetl profil
Stały Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03 lis 2017, 21:10
Posty: 760
VIN: WDB2100531A274983
Mercedes: W210 E280 1996 R
Lokalizacja: Brzeg
Jak pisalem wczesniej, część rzeczy pobieram z jednego platnego forum mhh, część plików zostało mi po chińskim SD.
Są całe paczki z tymi plikami, lub pojedyncze modyfikacje. Kopiuje się je do odpowiedniego folderu z Xentry.


27 cze 2020, 14:31
Wyświetl profil
Mentor
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 maja 2015, 08:47
Posty: 1461
VIN: WDB2112221A986709
Mercedes: 6.6CDI V6@2006
Lokalizacja: Wrocław
Po zmianie kabla jest minimalnie lepiej, tzn. połączył się z niektórymi modułami które wcześniej nie działały, ale z innymi jest nadal problem.
Czy ktoś z okolic Wrocławia mógłby na kilka minut użyczyć swojego Openporta aby sprawdzić co u mnie szwankuje?

_________________
Obrazek


27 cze 2020, 15:10
Wyświetl profil
Stały Użytkownik

Rejestracja: 16 lis 2015, 23:28
Posty: 956
VIN: WDB2110221B058223
Mercedes: E320 CDI 2006 + 2xBMW :D
Lokalizacja: Szczecin
To gniazdko miniusb w openporcie jest niestety kiepskie, mam w planie w swoim wlutować się tam na stałe, zalać klejem i mieć spokój ;)

_________________
Obrazek
Przecław k/Szczecina

http://www.mbparts.pl

tel: +48 783 536 285


27 cze 2020, 16:13
Wyświetl profil
Mentor
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 maja 2015, 08:47
Posty: 1461
VIN: WDB2112221A986709
Mercedes: 6.6CDI V6@2006
Lokalizacja: Wrocław
Z innym kablem było ciutkę lepiej - połączyłem się do większej ilości modułów, ale np. do nawigacji nadal nie mogłem.

_________________
Obrazek


01 lip 2020, 09:35
Wyświetl profil
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 mar 2015, 13:46
Posty: 199
VIN: MBW221
Mercedes: W221 CDI V6 235KM 7G
Lokalizacja: Stargard
Bawiąc się 211 lift i 221 przedlift, powiem szczerze że z 221 ten OpenPort pracuję naprawdę super. Wszystko gdzie na razie byłem chodziło bez zastrzeżeń, zaś przy 211, a to czegoś nie odczytał albo robił to długo, po prostu jest bardziej kapryśny :P

_________________
REGENERACJA TURBO, WTRYSKI, FILTRY FAP/DPF
STARGARD, ZACHODNIOPOMORSKIE

Więcej informacji: http://w211.eu/viewtopic.php?f=40&t=7088


01 lip 2020, 09:52
Wyświetl profil
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 sie 2015, 13:53
Posty: 174
VIN: WDB211076
Mercedes: W211 E55AMG
Lokalizacja: Mazowieckie
W 211 jak na razie nie moge sie polaczyć tylko z SBC - reszta działa.


01 lip 2020, 10:13
Wyświetl profil
Mentor
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 maja 2015, 08:47
Posty: 1461
VIN: WDB2112221A986709
Mercedes: 6.6CDI V6@2006
Lokalizacja: Wrocław
Tajfex - możesz dać linka do urządzenia które kupiłeś?

_________________
Obrazek


01 lip 2020, 10:16
Wyświetl profil
Stały Użytkownik

Rejestracja: 16 lis 2015, 23:28
Posty: 956
VIN: WDB2110221B058223
Mercedes: E320 CDI 2006 + 2xBMW :D
Lokalizacja: Szczecin
Ogólne założenie jest takie, że to niekoniecznie musi współpracować z W211, bo raczej jest dedykowane MODELOM po 2005 roku (więc np. W221 wpisuje się idealnie)

_________________
Obrazek
Przecław k/Szczecina

http://www.mbparts.pl

tel: +48 783 536 285


01 lip 2020, 10:35
Wyświetl profil
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 sie 2015, 13:53
Posty: 174
VIN: WDB211076
Mercedes: W211 E55AMG
Lokalizacja: Mazowieckie
LDevil pisze:
Tajfex - możesz dać linka do urządzenia które kupiłeś?


https://www.aliexpress.com/i/32855686545.html


01 lip 2020, 11:05
Wyświetl profil
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 mar 2015, 13:46
Posty: 199
VIN: MBW221
Mercedes: W221 CDI V6 235KM 7G
Lokalizacja: Stargard
Brałem dokładnie z tej samej aukcji co powyżej i działa elegancko, jakoś w 2tyg doszła paczka.

_________________
REGENERACJA TURBO, WTRYSKI, FILTRY FAP/DPF
STARGARD, ZACHODNIOPOMORSKIE

Więcej informacji: http://w211.eu/viewtopic.php?f=40&t=7088


01 lip 2020, 12:35
Wyświetl profil
Mentor
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 maja 2015, 08:47
Posty: 1461
VIN: WDB2112221A986709
Mercedes: 6.6CDI V6@2006
Lokalizacja: Wrocław
Zamówione - mam nadzieję że sprzedawca nie zmienił źródła dostawy :)

_________________
Obrazek


01 lip 2020, 12:55
Wyświetl profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w temacie   [ Posty: 153 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Przejdź do:  
cron



Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software.