Dzisiaj jest 19 cze 2019, 01:18



Odpowiedz w temacie  [ Posty: 82 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
 NTG1 kamera cofania, obraz live 
Autor Wiadomość
Mentor
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 maja 2015, 08:47
Posty: 1684
VIN: WDB2112221A986709
Mercedes: 6.6CDI V6@2006
Lokalizacja: Wrocław
rbul pisze:
To by było extra. Nawet pomijając kamerę to taki MirrorLink z telefonu na ekran commanda bez wyłączania audio z samego commanda rozwiąże praktycznie wszystkie problemy z, chociażby, nawigacją ;).
W tym wypadku najlepiej by było gdyby audio było nie ruszane. Wtedy jak ktoś chce mieć głos z andorida to przełącza głos na AUX i następnie włącza mirroring, a jak ktoś chce mieć głos z NTG1 to po prostu włącza mirroring.
rbul pisze:
Jakby jeszcze załatwić temat dotykowego ekranu... Bajka :)
Użytkownik paweł bawił się w coś takiego (dołożył matę dotykową na ekran NTG).
Mi na razie wystarczyłaby kamera i mirror androida.
fioleowy pisze:
Potrzebuję trochę czasu bo na razie mam nawał innej pracy.
Drugi kwartał tego roku jest realny?

_________________
Obrazek


01 mar 2019, 10:59
Wyświetl profil
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 23 sie 2016, 13:20
Posty: 302
VIN: WDB211222XXXXXXXX
Mercedes: S211 320CDI 260/600
Lokalizacja: Łódź
LDevil pisze:
rbul pisze:
To by było extra. Nawet pomijając kamerę to taki MirrorLink z telefonu na ekran commanda bez wyłączania audio z samego commanda rozwiąże praktycznie wszystkie problemy z, chociażby, nawigacją ;).
W tym wypadku najlepiej by było gdyby audio było nie ruszane. Wtedy jak ktoś chce mieć głos z andorida to przełącza głos na AUX i następnie włącza mirroring, a jak ktoś chce mieć głos z NTG1 to po prostu włącza mirroring.

Dokładnie to napisałem :D
LDevil pisze:
rbul pisze:
Jakby jeszcze załatwić temat dotykowego ekranu... Bajka
Użytkownik paweł bawił się w coś takiego (dołożył matę dotykową na ekran NTG).

Mi na razie wystarczyłaby kamera i mirror androida.

Tak, widziałem. Taka mata dotykowa sprawdziłaby się właśnie w nawigacji bez żadnego przeklikiwania z krzyżyka strzałek w NTG.

_________________
Moje :D - S211 3.0 V6


01 mar 2019, 11:09
Wyświetl profil
VIP
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 sty 2015, 01:13
Posty: 5122
VIN: WDB2112221A******
Mercedes: S211 320CDI
Lokalizacja: HOLLYŁÓDŹ
A co do kabla do tylnej żarówki (możliwe, że to nie do zastosowania ale):
w wersji USA wyświetlacz w panelu lewarka ma diody przy każdej pozycji, również przy wstecznym.
Jest to, z tego co słyszałem, mod p&p wymagający tylko kodowania.
Skoro cała reszta potrafi włączyć sygnał na podświetlenie R, to może ten sygnał da się wykorzystać?

_________________
Suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie. (Aksjomat Cole'a)


01 mar 2019, 13:59
Wyświetl profil
Mentor
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 maja 2015, 08:47
Posty: 1684
VIN: WDB2112221A986709
Mercedes: 6.6CDI V6@2006
Lokalizacja: Wrocław
Trzeba się podłączyć pod CAN, zgrać wszystkie komunikaty które lecą przy zmianie biegu i wyszukać jakoś te związane ze zmianą biegu.
Potem to już z górki: słuchamy CAN i czekamy na właściwy komunikat.

-- 10 mar 2019, 07:35 --

Coś się ruszyło w tym temacie? Wiadomo mniej-więcej kiedy urządzenie będzie dostępne?

_________________
Obrazek


10 mar 2019, 08:35
Wyświetl profil
Użytkownik

Rejestracja: 04 lut 2017, 22:04
Posty: 60
VIN: WDB2110701A0*****
Mercedes: E500 W211
Lokalizacja: Haga
Podpinam sie do tematu, na dzień dobry byłbym chętny na dwa takie urządzenia. Pozdro


26 mar 2019, 13:06
Wyświetl profil
Nowy Użytkownik

Rejestracja: 09 lis 2014, 13:03
Posty: 5
VIN: WDB2110221B104328
Mercedes: Mercedes W211 3.2 Cdi V6 Lift Sport Pakiet
Lokalizacja: Śląskie
Cześć :D jak coś to kupię 2 szt. Działaj z tym bo będzie duże zainteresowanie nie tylko w w211 :D


17 kwie 2019, 12:29
Wyświetl profil
Nowy Użytkownik

Rejestracja: 28 wrz 2016, 17:09
Posty: 33
VIN: WDB2110161A017815
Mercedes: W211'02 E270 CDI
Lokalizacja: Gdansk
Niezły filmik. Wygląda jak u mnie z tą różnicą, że są linie.


17 kwie 2019, 17:42
Wyświetl profil
Nowy Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 23 cze 2015, 19:20
Posty: 42
VIN: WDB2112261A28****
Mercedes: E-klasa W211 320CDI
Lokalizacja: Tomaszów Lubelski
Temat na ostatniej prostej, pozostają ostatnie szlify, jeszcze chwila cierpliwości.


18 kwie 2019, 19:38
Wyświetl profil
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 23 sie 2016, 13:20
Posty: 302
VIN: WDB211222XXXXXXXX
Mercedes: S211 320CDI 260/600
Lokalizacja: Łódź
Yodas pisze:
Czyli trzeba ciągnąć kable od NTG1 przez całe auto.... :(


Właśnie zacząłem się zastanawiać nad wykorzystaniem fabrycznego kabla fakra.
Czy ktoś z Was orientuje się może, czy cała fakra łączy się gdzieś po drodze? Dlaczego pytam...
Obecnie mam NTG1, GPS, TunerTV (fabryczny odłączony z racji tego, że sieje błędami po MOST). Wszystko de facto leci po fakrze (1 urządzenie wyjściowe (NTG1), a 2 wejściowe(GPS + TV)).
Czyli z logicznego punktu widzenia, podłączenie kamery cofania z przejściówką RCA->FAKRA, a potem już przy samym commandzie FAKRA->RCA powinno działać.
ALE przecież jak wykorzystam fabryczny kabel to odłączę go od NTG1 i tym samym pozbawię się obrazu z nawigacji z bagażnika. Chyba, że zastosuję rozgałęźnik FAKRA... choć nie mogę sobie tego wyobrazić.

Dobrze myślę czy już za duże kombinatorstwo :D?

_________________
Moje :D - S211 3.0 V6


18 kwie 2019, 20:41
Wyświetl profil
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 04 sie 2014, 11:42
Posty: 352
VIN: WDB2110261A238637
Mercedes: E320 CDI 2003
Lokalizacja: Warszawa
Ten kabel video, o którym piszesz nie ma nic wspólnego z czytnikiem nawigacji i z obrazem mapy.

_________________
Obrazek

http://www.w211.eu/viewtopic.php?f=58&t=1407&start=0 - moja gwiazdka


18 kwie 2019, 21:55
Wyświetl profil
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 23 sie 2016, 13:20
Posty: 302
VIN: WDB211222XXXXXXXX
Mercedes: S211 320CDI 260/600
Lokalizacja: Łódź
Kurcze, rzeczywiście. Przecież fakra w czytniku nawigacji jest od anteny.
Czyli powinno się dać.

_________________
Moje :D - S211 3.0 V6


19 kwie 2019, 11:08
Wyświetl profil
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 31 sty 2015, 19:30
Posty: 83
VIN: wbd2110261a398xxx
Mercedes: e320cdi elegance
Lokalizacja: TOMASZÓW LUBELSKI
Witam po długiej nieobecności. W końcu udało mi się po długich staraniach dokończyć i złożyć wszystko w całość a na dodatek wszystko ładnie pasuje i mieści się do środka. Głównym problemem był dobór procesora wideo który obrabia wszystkie systemy PAL,NTSC,SECAM (działa na wszystkich). Schemat/projekt wykonałem sam, płytki wydrukowała mi firma z granicą (nie ma druciarstwa)
Zamieszczam zdjęcia podglądowe oraz film. W razie zainteresowania modułem pisać na http://www.multi-serwis.net w zakładce zadaj pytanie lub dzwonić. Od razu powiem, że odpisywanie każdemu z osobna odnośnie pytań typu -a czego tak a nie inaczej, a nie lepiej było by..., itp. czasu mieć nie będę gdyż mam bardzo dużo obowiązków związanych prowadzeniem firmy i nie zawsze mogę być na forum. Życzę wszystkim zdrowych i pogodnych Świąt Zmartwychwstania Pańskiego.

https://www.youtube.com/watch?v=qOEYjradHGM&t=15s

P.s -przepraszam za pomyłki i błędy językowe na filmie.


Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.


19 kwie 2019, 13:48
Wyświetl profil
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 23 sie 2016, 13:20
Posty: 302
VIN: WDB211222XXXXXXXX
Mercedes: S211 320CDI 260/600
Lokalizacja: Łódź
Świetna robota! :D
Czekamy na dalsze upgrade'y z podwójnym wejściem wideo :) i dotykowym ekranem :D

_________________
Moje :D - S211 3.0 V6


Ostatnio zmieniony 20 kwie 2019, 17:38 przez rbul, łącznie zmieniany 1 raz



19 kwie 2019, 14:30
Wyświetl profil
Stały Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 mar 2018, 14:42
Posty: 837
VIN: WDB2112651A
Mercedes: S211 3.2 M112 Avantgarde
Lokalizacja: Łódź
Czy podejmujesz się kompleksowego montażu?
...znaczy przywożę tylko kamerkę nówkę w pudełku i dokonujesz całego montażu,tylko że kamerka to Kenwood nie jest mocowana do ramki tablicy rejestracyjnej,tylko bezpośrednio do blendy z oświetleniem tablicy rejestracyjnej...czyli ciągnięcie kabli,montaż kamery itd...ja akurat mam kombi...jaki koszt takiej kompleksowej usługi...i ewentualnie ile czasu to będzie trwało...?


19 kwie 2019, 15:17
Wyświetl profil
Użytkownik

Rejestracja: 03 wrz 2015, 23:10
Posty: 86
VIN: WDB2112891X219830
Mercedes: S211 E320 CDI 4Matic
Lokalizacja: Giżycko
Świetnie rozwiązanie, super film i wesołych Świąt i Tobie :)
Podłączam się do pytania Yodasa - ja co prawda jestem z wykształcenia elektronikiem i rozumiem co piszesz, mówisz, ale z praktyki - programistą... do grzebania w elektronice mam dwie lewe ręce...
Jakbym tak przyjechał... no, w skrócie, podłączam się do pytania Yodasa :)


20 kwie 2019, 09:54
Wyświetl profil WWW
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w temacie   [ Posty: 82 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Przejdź do:  



Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software.